Història

Els inicis

El curs 1979/80 un grup de famílies i un professor del Col·legi Públic Pau Casals de Sabadell van organitzar un equip Cadet femení a partir d’alumnes que havien acabat l’EGB, amb la intenció de federar-lo, però es va arribar massa tard i aquella temporada no es van poder inscriure. Tot i això van seguir un pla d’entrenaments i van jugar alguns partits amistosos.

Ja amb temps, els pares i el professor-entrenador es van constituir en Junta Directiva, van preparar els estatuts i es van inscriure a la Federació.

La temporada 1980/81 l’equip de noies va jugar el Campionat provincial dins la categoria juvenil femenina.

Creixement

El bon ambient esportiu dins del nou club va animar a d’altres antics alumnes. Amb el suport del col·legi, que va facilitar les seves instal·lacions esportives, es van formar diversos equips. Tres anys després – curs 83/84 – ja existiria un club amb totes les categories: cadet , juvenil  i sènior (tots masculí i femení).

Aquest creixement tan espectacular va ser possible per l’arribada de nous jugadors/es, entrenadors/es i delegats/des. Mereixen esment Luis López, Pepe Ruano, Xavi, Antonio Sánchez, Espe Hoyos, o Quico Torres entre d’altres.

Consolidació

Els equips sènior van assolir categories superiors. El masculí va promocionar des de la 3ª divisió B fins a la 2ª A. Les noies van començar a la 2ª Provincial i van arribar a 1ª Catalana. La temporada 92-93 el BM Pau Casals es va proclamar sots-campió de Catalunya i a Villava (Navarra) aconseguí l’ascens a la 1ª divisió estatal.

Durant tres anys el Pau Casals va romandre a la categoria d’argent de l’handbol espanyol, i només la manca de recursos econòmics ens va obligar a renunciar a la categoria.

1980
Fundació del Club
Un grup de famílies i un professor del Col·legi Públic Pau Casals de Sabadell es van constituir en Junta Directiva, van preparar els estatuts i es van inscriure a la Federació.
1983
Creixen els equips
El club aconsegueix formar equips masculí i femení de les categories cadet , juvenil i sènior.
1993
Èxits esportius
El BM Pau Casals es va proclamar sots-campió de Catalunya sènior femení i aconseguí l’ascens a la 1ª divisió estatal.
2005
25è aniversari
Es publica el llibre “ El B.M. PAU CASALS, 25 anys de lluita esportiva”, i l’Ajuntament de la nostra ciutat ens concedeix la bandera de Sabadell.

IMATGES